Animal Communication and Healing

Ik had me voor deze workshop opgeven nadat ik het boek ‘An exchange of love’ had gelezen. En dit leek me een goed alternatief na de teleurstellende afronding in de Healing Touch for Animals® certification. Bovendien verwachtte ik dat deze workshop een bepaalde vorm van verdieping zou geven. Met name in de derde dag was dit inderdaad het geval. Ondanks dat ik de nodige ervaring heb in healing, heb ik weer nieuwe dingen geleerd.

Beheersing van de Engelse taal is eigenlijk wel een voorwaarde om mee te kunnen doen. De groep bestond uit ongeveer uit 10 personen en hierdoor was de sfeer informeel en gezellig. Bovendien doordat de groep niet te groot was, kon Madeleine Walker iedereen persoonlijke aandacht geven. Doordat er zoveel tijd was gereserveerd voor meditatie met een bepaald doel voor ogen in de ochtenden kon iedere deelnemer zichzelf op spiritueel niveau ontwikkelen. Ik kon merken aan de positieve sferen tijdens de meditaties dat zij van grote invloed waren gedurende dag.

Wat mij verder heel erg aansprak tijdens deze dagen was dat we aan de slag gingen met serieuze probleemcasussen die door de deelnemers naar voren werden gebracht. Dit zorgde niet alleen voor een gezamenlijke verbondenheid waarbij vertrouwen en respect centraal stonden, maar daarnaast onder begeleiding van Madeleine Walker gezamenlijk werkten aan de (mogelijke) oplossing. Met andere woorden: We waren niet zomaar wat technieken aan het oefenen maar gelijk aan de slag zoals dat in de toekomst plaats zou kunnen vinden.

Mijn persoonlijke highlights van de workshop waren toch wel hoe Iris (een paard van één van de deelnemers) iedereen persoonlijk begroette in de groep. Ik heb een paard dat nog nooit zien doen. En op de eerste dag moesten we aan een hond vragen wat zijn lievelingseten was. De hond gaf bij mij aan dat hij het een onzinnige vraag vond en waarom ik niet mijn handen om zijn ontstoken teen wilde doen, omdat hij wist dat ik kon healen. Dus ik deed wat hij vroeg, maar gaf ook aan dat het de opdracht was om het te vragen. Toen kreeg ik het bizarre plaatje van een boterham met pindakaas in mijn hoofd. Maar dat bleek achteraf wel te kloppen. Dat vond ik wel verrassend.

Dit was een intensieve cursus van 3 dagen waarbij 3 levels werden besproken.

Ik heb genoten van deze dagen!

Datum: 12/14 juni 2015