De helende kracht van acceptatie

Vinden door te stoppen met zoeken

Een heerlijk filosofisch boek waarbij de lezer tot nadenken wordt gezet over zijn eigen plaats in het leven. Wat doe ik in mijn eigen leven maar welke levensstijl verkies ik het liefst? Lukt dit goed? Of moeten juist de negatieve trekjes en gewoontes omgezet worden naar positiviteit. Juist door volledige acceptatie van de situatie en je levensbeschouwing. 

Maar op welke wijze kun je juist de meest pijnlijke situaties ten volste omarmen en daadwerkelijk omarmen? Enerzijds door heel bewust in het nu te leven en anderzijds door het benoemen van de pijn en aanvaarden van deze pijn op zielsniveau. Als je dit daadwerkelijk kunt wordt jouw inzicht en jouw algemene houding ten aanzien van het leven zeer verhelderend. 

Ik heb de andere boeken van de auteur niet gelezen, maar in dit verhaal vond ik ongewoon veel herkenning omdat ik zelf ook gehandicapt ben en zij haar eigen handicap als voorbeeld gebruikt. En inderdaad je handicap is pas een probleem als jijzelf het zo ervaart. 

Voor mij kwam dit boek te laat onder mijn neus terecht. Ik bedoel ermee dat ik niets nieuws heb geleerd. Ik kan me voorstellen dat dit ook gebeurt als je vergelijkbare hebt gelezen. 

Te koop bij: Bol


Titel:

De helende kracht van acceptatie

Auteur:

Annemarie Postma

Uitgeverij:

Lev

ISBN:

9789022998618

Aantal pagina's:

217

Prijs:

± € 20,00

Taal:

Nederlands

Editie:

Hardcover

Genre:

Spiritueel

Doelgroep:

Volwassenen