De wens ster - 52 meditaties voor kinderen vanaf 5 jaar

Sinds ons gezin dit boekje in huis heeft, wordt het intensief gebruikt. Bij het naar bed brengen van mijn kinderen, lees ik vaak één oefening voor. Alle meditaties zijn van korte duur en zijn compleet geschreven op één pagina. Er wordt steeds afgesloten met een positieve mantra. Soms praten we hierover na en mijn kinderen zijn heel enthousiast over het boek.

Zowel mijn dochter als mijn zoon zijn heel snel afgeleid, maar dankzij de korte stukjes zijn ze wel in staat om de oefening volledig af te ronden. Dat vind ik persoonlijk een groot pluspunt. En dit geldt eigenlijk ook voor de rijkelijke illustraties. Mijn kinderen kiezen vaak een stukje, omdat de tekening hun aanspreekt.

Wat ik nog verder een belangrijk pluspunt vind, is dat alle meditaties gericht zijn op een positief zelfbeeld. Regelmatig legt de maatschappij (door middel van een rapport bijvoorbeeld) de nadruk op je zwakke punten.

Als dit maar vaak genoeg gebeurd, kunnen kinderen een negatief zelfbeeld krijgen. Hier in dit boekje leren ze niet alleen hoe ze zelf een fijn gevoel voor zichzelf kunnen creëren, maar daarnaast ook dat zij oké zijn, zoals ze zijn.

Ik ben enigszins verbaasd dat er achter in het boek geen CD is ingevoegd, waarbij de meditaties zijn ingesproken. Als dit wel zo was geweest, dan had mediteren een gezinsgebeuren kunnen zijn. Soms worden wel moeilijke woorden gebruikt, waarvan ik denk dat een 5-jarige ze niet kent of begrijpt.

Aan de ene kant vind ik dit een klein minpuntje, anderzijds denk ik dat dit als voordeel heeft dat de meditaties nog steeds interessant kunnen zijn voor de iets oudere doelgroep. Hierbij denk ik bijvoorbeeld aan de mantra: "Ik ben louter licht'. Ik vind louter niet echt een kinderwoord.

Naar mijn mening is dit boek van grote toevoegende waarde voor ouders met (jonge) kinderen.

Te koop bij: BolTitel:

De wens ster - 52 meditaties voor kinderen vanaf 5 jaar

Auteur:

Marneta Viegas

Uitgeverij:

Ankh-Hermes

ISBN:

9789020285451

Aantal pagina's:

120

Prijs:

± € 18,00

Taal:

Nederlands

Editie:

Hardcover

Genre:

Spiritueel

Doelgroep:

5-6