Elementaire Gehoorzaamheid A

Al vele jaren ben ik lid van Dog Training School. De afgelopen jaren heb ik met meerdere honden getraind. Het is een hondenschool die wel van een uitdaging en geen mensen weert vanwege hun handicap en gaat altijd op zoek naar de mogelijkheden die wel haalbaar zijn voor hond en eigenaar.

In mijn beleving was ik er met mijn hulphond er nog niet klaar voor om het examen van Elementaire gehoorzaamheid A af te leggen omdat de onderdelen; de aandachtsoefening, het vooruit sturen nog wel wat aandacht konden gebruiken. Echter Jan de Jong overtuigde mij om het wel doen en inderdaad ik mag absoluut niet klagen met een score van 91 van de 100 punten.

Gedurende de aandachtsoefening kwam Ravi twee keer omhoog omdat hij het koekje in mijn hand iets te graag wilde hebben. Het vooruit sturen is voor Ravi wel een dingetje omdat hij zo ontzettend op mij is gericht, vindt hij het vooruit gaan maar niks. Tijdens het ophalen van de hond en ik ben er bijna, gaat Ravi dan ook uit zichzelf zich voegen in mijn looppas voordat ik hiervoor toestemming heb gegeven.

Voor het maken van deze foto was het voor Ravi een echte opgave om van de koekjes in zijn mand af te blijven maar hij kan het wel.

Trost op mijn maatje en ons samen voorbereiden voor de volgende diploma!