Gek van mijn vogel

Begrijpen en beïnvloeden van gedrag van papegaaien en parkieten

De auteur weet als geen ander waar ze het over heeft. Haar passie voor papegaaien is duidelijk te voelen. Veel van de dingen die ze verteld aan de lezer kan ik enkel beamen als papegaaiengedragsdeskundige. Ik heb veel Nederlandse boeken over papegaaien opvoeden gelezen, maar ik vind dit een van de betere boeken omdat de auteur veel verder gaat dan enkel het aanstippen van de meest elementaire gedragselementen en de typische gedragsproblemen bij papegaaien.

De schrijfster gaat op sommige onderwerpen dieper en uitgebreider in zodat de lezer leert begrijpen hoe manipulatief deze vogels kunnen zijn tegenover hun eigenaars. Dit doet ze aan de hand van voorbeelden uit praktijk verhalen die ze heeft meegemaakt.

Voor mij was het verhaal over de negatieve gevolgen van een vogel zindelijk maken volledig nieuwe informatie. Uit een schrijnend voorbeeld hierover laat de lezer al snel beseffen dat het zindelijk maken van de vogel tot de dood kan leiden. Hoe dit nu precies in elkaar zit mag je zelf lezen.

Ik ken geen ander Nederlands boek dat zo diep gaat in het gedrag van papegaaien die een leiden als een huiskamer vogel. In die zin denk ik dat haar verhaal over papegaaiengedrag onderschat wordt in de Nederlandse boekenmarkt.

Te koop bij: Bol


Titel:

Gek van mijn vogel

Auteur:

B. L. H. Talsma

Uitgeverij:

-

ISBN:

9789081053310

Aantal pagina's:

151

Prijs:

± € 20,00

Taal:

Nederlands

Editie:

Paperback

Genre:

Vogels

Doelgroep:

Volwassenen