Healing Touch for Animals - Level 2

Met Healing Touch ligt de nadruk op helende energie door zachte aanrakingen. Door dit toe te passen op het dier breng je zijn energieveld in evenwicht en balans zodat genezing van binnen uit kan gaan werken, zowel fysiek, emotioneel, geestelijk als spiritueel. Het kan bijvoorbeeld steun bieden als aanvulling bij de reguliere dierenartsenpraktijk.

De vrijdagavond starten we met een kennismakingsronde. Ik zie een paar bekenden terug van level 1. Wat ik heel verrassend vind, is dat sommige mensen echt het lef hebben gehad hun hart te volgen en drastisch hun leven hebben gewijzigd om zich volledig te kunnen inzetten voor Healing Touch for Animals. De rest van de avond is gebruikt om ons geheugen op te frissen over de geleerde technieken van level 1. We sluiten af met een meditatie.

De zaterdag is weer voor de honden en we leren nieuwe technieken op het gebied van Healing Touch. We leren hoe we deze nieuwe technieken kunnen inzetten bij bepaalde situaties of achtergrondinformatie van een dier. Het is te uitgebreid om het allemaal te vertellen maar hier een tipje van de sluier:
  • Vertebral Release & Repair Technique
  • Bridging Technique
  • Trauma Release Technique
  • Grounding & Focus Technique
Ook wordt in deze middag gekeken naar de relatievorm tussen de honden en hun baasje. Mijn hond Ebby laat keurig zien hoe zij rekening houdt met mijn rolstoel en erg op mij is gericht. Even later lopen mijn man en ik ook nog eens afzonderlijk met mijn probleemhond Tasya. Ze gedraagt zich voorbeeldig terwijl ze door rij mensen loopt en mij niet omver trekt met rolstoel en al. Dit kwam vroeger voor als ze gestrest was. Ik ben heel trots op haar.

Op een gegeven moment geeft Ebby heel duidelijk aan dat ze genoeg heeft van alle behandelingen. Zij heeft als stabiele hond ook niet echt helende energie nodig. Tasya daarentegen laat zich het welgevallen en we passen hierbij de Grounding & Focus Technique toe. Hierbij mogen vreemde mensen haar zelfs aanraken. Het is een wonder. Ik vind dit echt fantastisch en ik overweeg nu zelfs om haar mee te nemen voor level 3. Zij kan het heel goed gebruiken.

Daarnaast worden de stemvorken geïntroduceerd. We krijgen informatie over hoe we de vorken moeten vast houden en hoe te gebruiken. Dat ze onder andere ingezet kunnen worden bij het reinigen van negatieve/opgekropte energie in bepaalde ruimtes, of op een bepaalde werkwijze bij de dieren. We tikken zachtjes (het is al snel te hard) met de stemvorken op de rubberen stop en we brengen daarna de vorken naar onze oren. Ik hoor niks maar ik voel wel de trillingen in mijn oren. Dat is een hele aparte ervaring.

De zondag is gereserveerd voor de paarden op de manege De Vier Hoeven in Leusden. Voor mij speciaal hebben ze een aantal Shetland pony's geregeld zodat ik vanuit mijn rolstoel gewoon overal bij kan met de paardjes. Ik ben helemaal in mijn nopjes. Het is een fantastische ervaring. In groepjes van drie mensen per paard checken we of de (hoofd)chakra's open zijn. Bij de gesloten chakra's bespreken we welke technieken we zullen om ze open te krijgen. Met een van de paarden voel ik snel zijn verdriet dat hij de vorige eigenaar mist en erg moet wennen hier op de manege.

Tijdens de laatste behandeling met een ander paard krijg ik ineens enorme keelpijn. Ik ben overtuigd dat de keelchakra van dit paard gesloten is. Dit controleer ik door middel van een pendel. Mijn vermoeden wordt bevestigd. Daarom besluit ik hier de Bridging Technique toe te passen. Daarom leg ik mijn handen op de hart- en keelchakra van het paard. Hierbij komt zo'n extreme energiegolf vrij alsof ik het gevoel heb dat ik mijn vingers in een stopcontact steek. Na deze behandeling meldt de pendel dat de keelchakra open is en zo ervaar ik het ook. Fijn dat ik dit kon doen voor het paard.

De meest bijzondere ervaring vind ik toch wel met het mengsel dat bestaat uit water en maïzena. Als je met zachte liefdevolle energie van jezelf je hand in het mengsel betastte was het zo vloeibaar als water, deed je hetzelfde met boze, negatieve energie dan kon je er niet door komen.