Ik ben haar kind

De pijn bij een geslaagde adoptie

Hoewel ikzelf ook ben geadopteerd als baby kon ik me toch totaal niet identificeren met het kind van dit boek. Daarom vond ik het best moeilijk om te lezen. Toch vond ik juist andere dingen heel herkenbaar. Zoals vragen: Op wie lijk ik? Waarom ben ik afgestaan?

Of zoals de regelmatige afwijzingen van haar biologische moeder die absoluut geen contact wil met haar afgestane dochtertje Esther. Dit gaat zelfs zover dat het ontvangen van een kaartje dat zelf is geschreven door Esther te veel is voor haar biologische moeder.

Waar ik heel veel respect voor heb is hoe de adoptiemoeder Femke met de gehele situatie om gaat en haar dochter probeert te helpen en te steunen daar waar het maar mogelijk is. Dit zal soms heel moeilijk voor haar zijn geweest.

Andere (aspirant)adoptieouders kunnen veel leren van dit boek, of juist steun vinden als hun kind(eren) vragen hebben rond hun eigen adoptie. Dit is wel iets om bij stil te staan. In dit autobiografisch verhaal laat heel duidelijk zien hoeveel invloed het kan hebben op iemands leven om geadopteerd te zijn.

Hier wordt nog eens duidelijk onderstreept waarom openheid van zaken zo belangrijk is! En het maakt hierbij niet uit of het kind in Nederland of vanuit het buitenland is geadopteerd omdat de levensvragen hetzelfde zullen zijn.

Te koop bij: Bol

Titel:

Ik ben haar kind

Auteur:

F. Van Trier-Klijnstra

Uitgeverij:

Aspekt B.V.

ISBN:

9789059113923

Aantal pagina's:

265

Prijs:

± € 8,00

Taal:

Nederlands

Editie:

Paperback

Genre:

Autobiografie

Doelgroep:

Volwassenen