Ik geef je mijn verhaal - Over de gevolgen van narcistisch misbruik

Inmiddels zijn er de nodige boeken over de schadelijke gevolgen van narcisme misbruik geschreven, maar nog steeds wordt het door de maatschappij onderschat en miskent. Dat laat ook de inhoud van het boek weer zien door het gebrekkig handelen van de omgeving van degene die ermee te maken heeft.

Qua diepgang van de inhoud van het boek vind ik hem niet zo heel sterk. Echt de basisprincipes van narcisme worden uitgelegd aan de lezer. Dit wordt voornamelijk verder ondersteunt aan de grote hoeveelheid ervaringsverhalen die zijn ingestuurd. Wat ik miste waren communicatietips tegenover een narcist.

Voor een uitgebreidere versie over het begrip narcisme op diverse fronten zou ik toch eerder het boek ‘Destructieve relaties op de schop’ adviseren. Ik vind het goed dat hier aandacht wordt besteed zodat de omgeving van een overkomer, lees slachtoffer, het ook eerder zal (h)erkennen en zich niet laat gebruiken als een flying monkey zoals de auteur het hier noemt, maar zal kunnen op staan tegen het onrecht dat wordt gepleegd.

Ik vond het te zwaar om alle moeilijke ervaringsverhalen te lezen.

Te koop bij: Bol

Titel:

Ik geef je mijn verhaal - Over de gevolgen van narcistisch misbruik

Auteur:

Karina van Dreemel

Uitgeverij:

-

ISBN:

9789082389111

Aantal pagina's:

368

Prijs:

± € 12,00

Taal:

Nederlands

Editie:

Paperback

Genre:

Non-fictie

Doelgroep:

Volwassenen