Ik was negen toen ik moest trouwen

Nadat ik het boek had gelezen, bleef ik echt geschokt achter. Hoe bizar en vrouw-afschuwelijk kan een cultuur zijn, in dit geval Yemen. Ik moest het echt in een ruk uitlezen en ik viel van de ene verbazing in de volgende waarbij mijn eigen walging vanaf droop.

Je laat een negenjarig meisje toch nooit uithuwelijken met een vent van in de 30. Hij heeft haar gewoon moedwillig verkracht en met stokslagen mishandeld. Ik ben trots op haar dat ze als kind zo goed voor zichzelf wist op te komen en haar uiteindelijke doel voor een scheiding heeft kunnen bereiken. Hierdoor heeft ze vrouwen een stem gegeven.

In dit verhaal lees je hoe het verloop van haar vlucht en de ontwikkelingen van het rechtbank gebeuren uiteindelijk tot een goed einde komen. Erg jammer om te lezen dat haar vader met haar eigen verdiende geld vandoor gaat maar gezien zijn karakter eigenlijk wel voorspelbaar.

Te koop bij: Bol


Titel:

Ik was negen toen ik moest trouwen

Auteur:

Nojoud Ali, Delphine Minoui

Uitgeverij:

Boekerij

ISBN:

9789022556030

Aantal pagina's:

187

Prijs:

± € 12,50

Taal:

Nederlands

Editie:

Paperback

Genre:

Autobiografie

Doelgroep:

Volwassenen