Jihad met sambal

Persoonlijk vond ik het boek nogal tegen vallen. Ik had het boek aangeschaft, omdat ik meer inzicht wilde werven in de cultuurverschillen, onze Nederlandse houding ten aanzien in de wereld van de moslims. Vanuit de positie van het boek was een andere manier van benaderen mogelijk voor de lezer. Hierin is de auteur goed geslaagd. Ook het sociale gemeenschappelijke sfeer in Indonesië waar de auteur woont met haar zoon komt goed over op de lezer. Daarnaast is het zodanig vlot geschreven dat het heel makkelijk weg leest.

Maar wat mij zo tegen is gevallen is meer de inhoud van het boek. Hoewel er een bepaalde structuur in zit, was ik voor mijn gevoel regelmatig de hoofdlijn van het verhaal kwijt, omdat het eigenlijk allemaal korte stukjes zijn uit het leven van de auteur van de afgelopen 10 jaar. Waarbij mensen worden voorgesteld die voor de schrijfster een belangrijke rol spelen in haar leven. Hierdoor kon ik niet ontkomen aan het gevoel van: van-de-hak-op-de-tak verhaal en ik miste ik als lezer soms diepte in het hele gebeuren.

Als nieuwspresentatrice maakt ze natuurlijk de meest vreselijke dingen mee, maar de gevoelige snaar die de lezer moet raken kwam bij mij in ieder geval niet over. Om die redenen vond ik het teleurstellend.

Te koop bij: Bol


Titel:

Jihad met sambal

Auteur:

Step Vaessen

Uitgeverij:

Prometheus

ISBN:

9789044615371

Aantal pagina's:

217

Prijs:

± € 12,00

Taal:

Nederlands

Editie:

Paperback

Genre:

Overige - niet dieren

Doelgroep:

Volwassenen