Kan een regenworm ook verzuipen?

Bij het lezen van de titel moest ik heel hard lachen omdat mijn 9-jarige zoon ook altijd van dit soort onmogelijke vragen aan me stelt. Vaak sta ik dan met mijn mond vol tanden, en moet ik hem bekennen dat ik geen idee heb. Voor hem moet ik het boek echt verstoppen, anders heeft hij het eerder gelezen dan ik… ondanks de moeilijke woorden voor kinderen.

De inhoud van het boek is opgesteld in een vraag – antwoord stijl. Daarom is hij ook leuk om in te zetten als een quiz. Hoewel het om droge stof feiten gaat, is het erg vermakelijk om te lezen omdat de auteur de nodige dosis humor gebruikt voor de lezer. Begrippen als caecotrofie worden eenvoudig uitgelegd maar ook welke functie het heeft.

Er staan ook veel weetjes in die ik nog niet wist. Dat konijnen ook het jacobson orgaan hebben is voor mij nieuw. Sommige dingen worden wetenschappelijk onderbouwd. De vragen die de auteur stelt zijn heel divers:
  • Hoe planten slakken zich voort?
  • Waarom zoemen muggen?
  • Hoe overwinteren kikkers?
  • Kunnen sprinkhanen met hun vleugels vliegen?
  • Waarom haalt een konijn zijn neus voor je op?
Antwoord op deze vragen en vele anderen vindt je in dit boekje.

Te koop bij: Bol


Titel:

Kan een regenworm ook verzuipen?

Auteur:

Monica Wesseling

Uitgeverij:

Kosmos Uitgevers

ISBN:

9789052109886

Aantal pagina's:

128

Prijs:

± € 15,00

Taal:

Nederlands

Editie:

Paperback

Genre:

Overige dieren

Doelgroep:

Volwassenen