Leila – Veel bling bling en een fout vriendje

Dit is het derde deel uit de serie Leila en je kunt het lezen als een zelfstandig verhaal waarin de waarschuwing zit verweven voor loverboys. Het mag dan wel een verouderd verhaal zijn, maar het onderwerp is helaas nog steeds actueel voor jonge meisjes.

Ik las dit boek op advies van mijn 11-jarige dochter, omdat het verhaal haar aansprak. En ik moet eerlijk bekennen dat ik blij ben dat ze over het onderwerp loverboys heeft gelezen.

Educatie hierover in de vorm van een fictief verhaal vind ik een veel betere benadering dan mijn rol als zeurende moeder. Zo weet ik wat er bij haar speelt en een gewaarschuwd mens telt voor twee. Ik mag hopen dat ik het beter doe dan de ouders van Leila en Sharon. Naar mijn mening heeft Leila hier veel te veel verantwoordelijkheid.

De zus van Leila zit in een diepe depressie, omdat ze ontslagen is als actrice en het kan allemaal nog erger, want haar vriend Berend heeft het uitgemaakt. En dan ontmoet Sharon een nieuwe jongen Massie genaamd.

Haar depressie is gelijk helemaal over en ze krijgt van haar nieuwe vriendje heel veel nieuwe cadeautjes, maar niets is wat het lijkt. Sharon lijkt haar gezonde verstand te hebben verloren en lijkt onbereikbaar voor de familie.

Is Leila in staat om haar zus te redden uit de handen van Massie?

In deze serie zijn reeds verschenen:

  • Leila - Hoe tover ik mijn vriendje terug?
  • Leila – met een kameel achter de coulissen 
Te koop bij: Bol


Titel:

Leila – Veel bling bling en een fout vriendje

Auteur:

Elisabeth Mollema

Uitgeverij:

Lannoo

ISBN:

9789085680925

Aantal pagina's:

102

Prijs:

± € 14,00

Taal:

Nederlands

Editie:

Hardcover

Genre:

Overige - niet dieren

Doelgroep:

11 - 12