Meliefje, Meliefje, wat wil je nog meer

Eigenlijk ben ik als lezer niet zo’n fan van korte verhalen, maar van dit boek heb ik toch echt genoten. Ik had het meegenomen voor onderweg in de auto om te lezen. En ik moest een paar keer zeggen op de eindbestemming: “Even wachten, ik heb het bijna uit, het is spannend”. Volgens mij is er geen groter compliment mogelijk voor de schrijvers.

Wat mij verder gelijk opvalt, is de hoge kwaliteiten van de korte verhalen. Meestal vind ik korte stukjes niks, omdat er weinig diepgang in zit, maar dit boek vormt hierop echt een uitzondering. Sommige stukjes zijn spannend, maar andere teksten laten weer andere perspectieven zien, die de lezer motiveren om na te denken over bepaalde vraagstukken die zich in onze huidige maatschappij afspelen waarin dieren natuurlijk een rol spelen. Ik denk hierbij aan de verhalen van Martin Gaus en Annemarie Postma.

De opbrengst van het boek gaat naar de Stichting Melief. Deze organisatie vangt verschillende dieren op die elk hun eigen verhaal hebben op het gebied van verwaarlozing en/of mishandeling, waarbij ze de kans krijgen om te herstellen. Lees hun verhaal op: http://stichtingmelief.nl/nl/v/over-stichting-melief.php

Te koop bij: BolTitel:

Meliefje, Meliefje, wat wil je nog meer

Auteur:

Kees van Kooten Sylvia de Witt

Uitgeverij:

Droomvallei

ISBN:

9789491886164

Aantal pagina's:

248

Prijs:

± € 12,00

Taal:

Nederlands

Editie:

Hardcover

Genre:

Autobiografie

Doelgroep:

Volwassenen