Nu of nooit - Spirit animals 7

Tot mijn verrassing was dit het laatste deel van de zevendelige serie Spirit Animals. Dat zag ik eerlijk gezegd niet eens aankomen, omdat de personages nog volop aan het modderen waren met betrekking tot de talismans. Het einde vond ik niet zo heel sterk, en ik vond het dan ook tegen vallen. Het einde van de serie is bijna voorspelbaar ten aanzien van de cirkel van het leven. In die zin vond ik dat stuk van het verhaal niet echt creatief verzonnen van de auteur. Toen ik het laatste boek van de serie uit had voelde ik me enigszins verloren hierdoor. 

Verder vond ik het wel goed geschreven, ook de spanning binnen in het verhaal weet de auteur goed vast te houden tot het einde van de laatste bladzijdes. De rol c.q. functie van het laatste totemdier is van cruciaal belang voor het einde van het verhaal. De beschrijvingen van de veldslag tussen de groenmantels en de veroveraars vond ik iets minder. Zulke bloederige en pijnlijke details hoeven voor mij niet in een verhaal. 

Het is de laatste strijd om de talismans die Kovo (het hoofd van de veroveraars) per se wil hebben om zijn macht optimaal te kunnen misbruiken over de wereld. Zijn de vier groenmantels Meilin, Abeke, Ronan en Connor wel in staat om te strijden tegen de gigantische overmacht van de veroveraars? Kunnen ze daadwerkelijk voorkomen dat Kovo de allerlaatste talisman in zijn klauwen krijgt? En zo doende de wereld kunnen redden?

Van de Spirit Animals serie is verschenen:
  1. Vechten voor je leven
  2. Op de vlucht
  3. Overal gevaar
  4. IJskoud verraad
  5. Wie kun je vertrouwen?
  6. Leeuwenmoed
  7. Nu of nooit
Te koop bij: Bol


Titel:

Nu of nooit - Spirit animals 7

Auteur:

Brandon Mull

Uitgeverij:

Leopold

ISBN:

9789025873868

Aantal pagina's:

192

Prijs:

± € 16,00

Taal:

Nederlands

Editie:

Hardcover

Genre:

Overige dieren

Doelgroep:

11-12