Paarden liegen nooit

Een betere titel was beslist niet mogelijk geweest. Heel doeltreffend. Dit boek kan ik in één woord samenvatten. Rond uit: geweldig. Het is in dezelfde sfeer geschreven als het vergelijkbare boek: De man die naar paarden luistert. Het enige verschil is dat deze auteur niet in zijn jeugd is opgegroeid met paarden. Tijdens het lezen van dit verhaal zie je hoe de auteur een innerlijke groei doormaakt in zijn leven van een leek tot een professionele gedragsdeskundige op het gebied van paarden. Dat maakt het verhaal zo speciaal.

En ik moet eerlijkheidshalve bekennen dat ik sommige oplossingen en achterliggende gedachtes van bepaalde gedragsproblematiek die hij als voorbeelden ter hand neemt uit zijn werkervaring erg verrassend vond. Soms zo verrassend dat het een omschakeling voor de auteur als de eigenaar van het paard betreft. Niet in de zin van: Wat kan ik het paard leren? Maar wat heeft het paard mij te leren? Ik zou dit verhaal omschrijven als zeer educatief. Hierdoor springt dit boek voor mij over paarden eruit.

Het is geen boek over hoe ga ik met mijn paard om? Ook geen boek over dit probleem los je op deze manier op en het andere probleem pak je zo aan. Het is eerder een innerlijke relatieverdieping tussen het paard en de eigenaar.

In die zin kan ik het boek elke paardenliefhebbers aanraden!

Te koop bij: Bol


Titel:

Paarden liegen nooit

Auteur:

Mark Rashid

Uitgeverij:

Rozhanitsa

ISBN:

9789079249114

Aantal pagina's:

210

Prijs:

± € 90,00

Taal:

Nederlands

Editie:

Hardcover

Genre:

Paarden

Doelgroep:

Volwassenen