Papegaaien en parkieten

Dit is het meest uitgebreide boek wat ik gelezen heb over papegaaien en parkieten. Ik heb mijn kennis flink kunnen uitbreiden als het gaat over de vele soorten die ik bestudeerd heb. Het heeft mij vele aangename leesuurtjes bezorgd.

De liefde van de auteur voor papegaaiachtige is onmiddellijk terug te lezen in het boek. Ik roem het om zijn eenvoud van schrijven, duidelijk, kort en direct. De indeling van het boek is goed, ook van de indeling van de vele (onder)soorten. Ook geeft de auteur aan welke soorten niet worden besproken.

Eerst is er aandacht voor:
  • Kweek
  • Voeding
  • Huisvesting
  • Verzorging
  • Beschrijving
Wat ik zo goed vind aan dit boek is dat er bij elke beschrijving ook een stukje wordt geschreven over het type gedrag van de papegaai. Zo weet een potentiële koper of de papegaaiensoort die hij in gedachten had wel mogelijk is en past in zijn levensstijl.

Niet alleen kunnen papegaaien ontzettend luidruchtig zijn, maar sommige gevederde vriendjes hebben extreem meer behoefte tot knagen, of zijn duidelijk meer aangelegd tot het bekende probleem veren plukken.

Ik zal het boek nog vaak open slaan voor mijn plezier en droom er stiekem van om een buitenvolière te bouwen!

Te koop bij: Bol


Titel:

Papegaaien en parkieten

Auteur:

Adri Kooten

Uitgeverij:

Welzo Media Productions Bv

ISBN:

9789058216366

Aantal pagina's:

864

Prijs:

± € 50,00

Taal:

Nederlands

Editie:

Paperback

Genre:

Vogels

Doelgroep:

Volwassenen