Ruiter tussen twee werelden - Het paard als leraar en genezer

Als ik het boek moest samenvatten in een zin dan zou ik zeggen: Bij paarden krijg je de kans de biecht te doen en het paard fungeert ook als een soort (emotionele) therapeute tegelijk met belangrijke levenslessen. Paarden bieden in dit verhaal hulp aan mensen die emotioneel verstoord zijn of helpen juist mensen die hun jeugdtrauma's zoals seksueel misbruik bijvoorbeeld niet hebben verwerkt.

Beslist een van de betere psychologische boeken die ik heb gelezen. Niet zo zeer een zelfhulpboek maar hij heeft geeft eerder inzicht in bepaalde situaties. Alleen achterin zit een emotionele boodschappenkaart waar mee de lezer zelf aan de slag kan.

Wat ik zo verrassend vond aan dit boek is dat het meteen van de eerste bladzijdes mijn aandacht had gevangen. Het is helder geschreven en eventuele vaktermen worden deskundig uitgelegd.

Aan de hand van praktijksituaties vult ze haar boek. Ze legt uit hoe ze tegen situaties kijkt en naar handelt. Ik vraag me af of dit soort therapieën in Nederland aanwezig zijn. Ik zou het niet weten.

Het verhaal springt er uit doordat de auteur ook oog heeft voor wat er in haar paardenkudde omgaat. Waarbij Spirit een hele belangrijke speelt. Het is in ieder geval zeker dat ze een hele bijzondere relatie heeft met haar paarden.

Dit boek is het vervolg van The tao of equus. The tao of equus komt ook nog dit jaar uit met de Nederlandse vertaling. Ik moet zeggen dat ik hoge verwachtingen heb van dat boek.

Dit boek is een echte eye-opener voor de menselijke psychologie, het kan je leven drastisch veranderen en/of verbeteren.

Te koop bij: Bol


Titel:

Ruiter tussen twee werelden - Het paard als leraar en genezer

Auteur:

Linda Kohanov

Uitgeverij:

Ankh-Hermes

ISBN:

9789020284256

Aantal pagina's:

286

Prijs:

± € 25,00

Taal:

Nederlands

Editie:

Paperback

Genre:

Paarden

Doelgroep:

Volwassenen