Vierde schooljaar 2017-2018

De zware studie begint me nu toch echt fysiek op te breken. Zo erg zelfs dat ik niet meer in staat ben om een volledig diploma te behalen. Daarvoor is mijn energielevel veel te laag, ik kan het gewoon niet meer opbrengen binnen het gevraagde tijdsbestek van twee jaar.

Dat klinkt als veel tijd maar dat is het niet als je weet hoeveel tijd Silverlinde opslokt aan leren voor verschillende examens, je scriptie, en de vakintegratiedagen waar bij toerbeurten in de klas extra anamneses moeten worden uitgewerkt, naast je bestaande 20 anamneses die je moet indienen om deel te mogen nemen aan het praktijkexamen. Plus de intervisiedagen waarbij van jou wordt verwacht dat je samenwerkt met een groepje van je klasgenoten om een opdracht te kunnen voltooien.

Door persoonlijke omstandigheden lukt het me niet meer om de 20 anamneses op tijd in te leveren. Helaas meer uitstel kreeg ik niet. Uiteindelijk in overleg met Silverlinde besloten om alleen de theorie te halen zodat ze me een deelcertificaat kunnen geven.

Ik vind het verschrikkelijk en het voelt of alles in de afgelopen jaren voor niets is geweest, maar ik heb weinig keus. Ik ga akkoord om alsnog een scriptie in te dienen ondanks de weinig tijd die me resteert.

Mijn scriptie gaat over ‘Een natuurgeneeskundige benadering bij verenplukken van papegaaien’. Hiervoor heb ik een voldoende behaald en hiermee zal ik dan ook jammer genoeg Silverlinde moeten afsluiten voor mezelf.