Waarom ik mijn vrienden niet opeet

Allereerst vind ik het een hele treffende titel! Jaren geleden heb ik er heel bewust voor gekozen om vegetariër te worden uit respect voor de dieren. In dit boek worden nog eens alle motieven uiteengezet waarom je hiervoor zou (moeten) kiezen als je enige empathie hebt voor dieren. Ik zou willen dat ik mijn eigen motieven zo goed onder woorden kon brengen als deze auteur. Mathieu Ricard laat keer op keer zien aan de lezer dat hij weet waarover hij schrijft.

Eindelijk weer eens een boek met echte diepgang over dierenwelzijn en andere aspecten die de gemiddelde lezer tot nadenken stemt over hoe dieren met een of andere productielabel in onze huidige maatschappij behandeld en verhandeld worden alsof het om een stuk goederen gaat dat zomaar afgedankt kan worden. Waar komt onze contradictie houding vandaan ten aanzien van de dieren? De een behandelen we als een volwaardig gezinslid en krijgt de medische zorg die hij nodig heeft, terwijl een ander zonder gewetenswroeging op ons bord belandt.

De auteur snijdt de meest uiteenlopende onderwerpen aan: Vanuit de intensieve veehouderij en de invloed hiervan op het milieu, tot hondengevechten met de afschuwelijke gevolgen. Ook schuwt hij niet om de problematiek rond de stierengevechten en de overbevissing van de zee aan te snijden. En nog vele andere onderwerpen die van invloed zijn op het begrip dierenwelzijn.

Echt een boek dat je gelezen moet hebben voor je algemene opvoeding!

Te koop bij: Bol


Titel:

Waarom ik mijn vrienden niet opeet

Auteur:

Matthieu Ricard

Uitgeverij:

Have, Ten

ISBN:

9789025904630

Aantal pagina's:

368

Prijs:

± € 30,00

Taal:

Nederlands

Editie:

Paperback

Genre:

Overige dieren

Doelgroep:

Volwassenen